ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με την ανάλωση από τον ΕΦΕΤ εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λιτρών νερού, με ημερομήνια λήξης 07/2015 και αριθμό παρτίδας L 183141431

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014

Με την κοινοποίηση των σχετικών αποτελεσμάτων από τη Διεύθυνση Υγιεινής Κοζάνης, ανακοινώνουμε ότι έχει πλέον ελεγχθεί όλη η γκάμα προϊόντων της εταιρείας Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.. Οι τελευταίες αναλύσεις αφορούν όλα τα προϊόντα μας και επιβεβαιώνουν την πλήρη απουσία του επίμαχου μικροβίου.

Συγκεκριμένα, παραλάβαμε χθες Δευτέρα 08 Σεπτεμβρίου, επίσημο έγγραφο από τη Διεύθυνση Υγιεινής Κοζάνης με θέμα «Αποστολή Εκθέσεων Εργαστηριακών Ελέγχων». Με αυτό ενημέρωνε την εταιρεία μας ότι οι αρχές ολοκλήρωσαν τον έλεγχο που εκκρεμούσε και στις φιάλες νερού των 18,9 λίτρων, οι οποίες προήλθαν τόσο από τυχαία, δειγματολογική επιλογή όσο και από την ανακληθείσα – κατόπιν υπόδειξης του ΕΦΕΤ – ΠΑΡΤΊΔΑ. Και στις δύο περιπτώσεις αποδείχθηκε πλήρης απουσία του επίμαχου μικροβίου, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το περιστατικό που κινητοποίησε τις αρμόδιές υπηρεσίες ήταν απολύτως μεμονωμένο.

Το πόρισμα της Διεύθυνσης υγιεινής Κοζάνης έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των ήδη διεξαχθέντων ελέγχων στους οποίους η Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. προχώρησε άμεσα από τη στιγμή που έλαβε σχετική ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ. Μόλις ενημερώθηκε, και παρά την αρχικά λανθασμένη αναφορά σε λήξασα παρτίδα προϊόντος, η εταιρεία διενήργσε εκτεταμένο εσωτερικό έλεγχο και ανέθεσε τον εξωτερικό έλεγχο στην έγκριτη αρχή πιστοποίησης QMSCERT. Η εταιρεία ενήργησε επίσης ταχύτητα για την ανάκληση της παρτίδας με κωδικό L 183141431 λήξης 07/2015, συνεργαζόμενη πλήρως με τον ΕΦΕΤ και τα αρμόδια όργανά του.

Κατά συνέπεια, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και κατόπιν επισταμένων ελέγχων ενημερώνουμε υπεύθυνα ότι δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο υπαιτιότητάς μας. Η ποιότητα του νερού ΣΕΛΙ, άλλωστε, διασφαλίζεται από συνεχείς και πολλαπλές αναλύσεις. Αυτές διεξάγονται σε καθημερινή βάση τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά, από διαπιστευμένα εργαστήρια. Ελέγχους διεξάγουν επίσης στην αγορά τα αρμόδια κρατικά όργανα, αλλά και φορείς / υπηρεσίες τους οποίους προμηθεύουμε, όπως ο Ελληνικός Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία.

Η Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. εμφιαλώνει ετησίως 500.000 φιάλες 18,9 λίτρων και περισσότερες από 30 εκατομμύρια συσκευασίες του 1,5 και 0,5 λίτρου επί 21 συναπτά έτη χωρίς ουδέποτε να αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα. Και αυτό διότι ακολουθεί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές στην παραγωγική διαδικασία, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις συστάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για εμάς ήταν και παραμένει η άρτια ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων μας, καθώς και η άριστη σχέση με τους χιλιάδες καταναλωτές που μας εμπιστεύονται για περισσότερα από 20 χρόνια αποτελώντας τους καλύτερους εγγυητές μας.

Πληροφορίες

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

Τηλ.: 6974030818

Dimitris.mavromatis@lever.gr